OVER LUNA’s DOODLES

We zijn altijd dierenvrienden geweest. Opgegroeid met honden in onze jeugd, maar jammer genoeg, voor Cindy ook een allergie die zich steeds duidelijker liet merken. Dus een hond in ons gezin leek een hele tijd ‘geen goed idee’. Tot we echt naar ‘allergievriendelijke’ honden gingen zoeken omdat het maar bleef kriebelen ( no pun intended 😉 ).  Maar het karakter van de hond die je zoekt, moet natuurlijk ook een klik met je gezin hebben.  Voor ons, een gezin met vier kinderen, moest het een ras zijn dat goed met kinderen overweg kon, tegen activiteit in huis kon,  maar ook rustig in huis kon zijn.
Na het ontdekken van de Australian Labradoodle zijn we vol enthousiasme op onderzoek gegaan. Eerst nog wat twijfelend: zouden we echt niet allergisch reageren op deze hond? Daarna vol vertrouwen. Tijdens de zoektocht die toch enkele jaren in beslag nam, rijpte het idee ook om een fokhondje aan te schaffen. Het zal bij mij (Cindy) vast in de genen zitten, want ook beroepsmatig ben ik met zwangerschappen en baby’s bezig als vroedvrouw ( verloskundige)

  Het isvoor ons heel belangrijk dat een fokhondje uit een gezond ouderpaar komt. Tenslotte is dit de basis waarop je verder wil bouwen. Ook voor onzelf willen we natuurlijk een gezonde hond waar we lang van kunnen genieten! 
Daarom hebben we selectief gezocht naar ouderhonden die op de frequent voorkomende ziektes getest zijn en er vrij van zijn ( ook geen drager), waar ook de heupen en ellbogen  getest en goedgekeurd zijn én waar de fokker naast gezondheid ook aandacht heeft voor karakter en opvoeding.

Waarom een australian labradoodle

Kindvriendelijk, vrolijk, maar ook rustig, en niet te fragiel. En vooral : mogelijk in combinatie met een hondenallergie.

En natuurlijk is het lekker meegenomen dat we geen last hebben van hondenharen in huis.

Met opgroeiende kinderen hadden we ook een hond nodig die goed met kinderen overweg kan, niet agressief is, en tegelijk genoeg energie heeft om met de kinderen te ravotten. Dit alles vonden we in Luna, onze Australian labradoodle. 

Voor ons dus de ideale hond. En daar mogen wij elke dag weer van genieten. 

Cindy, Johnny en de kinderen.